Raúl Alejandro Mamone , va néixer a la ciutat de Buenos Aires, el 16 de Gener de 1961. Ha realitzat diversos estudis en el camp de les arts escèniques (actuació, cant i ball). Va fer classes d'actuació a T.E.A, Taller Escola de l'Actor, també de tècnica vocal i cant amb Patrícia Barone i a l'Escuela Popular de Música del Sadem a Buenos Aires y Magali Fontana a Barcelona , i amb els mestres de Tango Argentí, Natalia Games i Gabriel Angió , Ernesto Carmona i Pepito Avellaneda , salts en tango i tango nuevo amb Luis Bruni i Cristina Cortés , Tècnica per a ballarins amb Gachi Fernandez entre d'altres.

En 1999 és cofundador al costat del Dr. Eduardo Gonzalez del programa de radio "NORTEÑO TANGO" del Sur al Norte todo el Tango, a radio Ciudad de Banfield , emetent-se en l'actualitat a www.radiociudad.com.ar i amb la qual continua col·laborant des de Barcelona.

Actualment és Acadèmic de l'Associació Amics del Tango de Lomas de Zamora - corresponent de l' Académia Nacional del Tango de Buenos Aires, de la qual també ha estat part integrant de la Junta Directiva.

Participa des de 1988 fins avui en dia, en diferents espectacles teatrals i tangueros , ja siguin propis o sota la direcció de prestigiosos directors, com a actor, cantant i ballarí de tango argentí. També ha participat en diferents pel·lícules dedicades al gènere: La “Lección de Tango” de Sally Poter , “Tango” de Carlos Saura , “ La Memória i el Perdó” (TV3 Catalunya ), “ Cita amb l a mort a l' UP & DOWN” (TV3 Catalunya ), " Perdoname " últim video -clip del cantant David Civera , per citar -ne algunes.

Des de l'any 2000 rau a Barcelona, desenvolupant una intensa activitat tanguera com a profesor, on desenvolupa un estil molt personal, que fusiona la seva essència milonguera ja que té un profund coneixement dels codis i moviments de les pistes de Buenos Aires, amb la seva formació acadèmica, això li ha donat al seu estil una riquesa de matisos i una gran didàctica a l'hora d'ensenyar, en els ja més del 15 anys d'experiència amb el tango.

En aquest moment és professor de l'Escola Mariona Cortés, Danses d'arreu del món, l'escola de Balls de Saló Pasbasic d'Alella i de La Escuela de Bailes de Salón Inma i Damiá de Barcelona, del Tarragona Tango Club, l' Asoc . Cultural Argentina de Manresa (A.C.A) , l' Asoc . Amics de Ball de Gavá , i de la Milonga del Angel de Barcelona

Transcendeix les fronteres d'Espanya, realitzant

Workshops, Stages e Intensivos:

2008 Stage de Tango y Milonga en Narbonne - Francia, - Asoc. Por Ti Tango

2008 Intensivo de Milonga con traspié - Asoc. Sabadell Tango.

2007 Stage de Tango y Milonga en Perpignan – Francia, - Asoc. Gym Dance

2006/7 Stage de tango y milonga en El Alguero – Isla de de la Cerdeña – Italia

2005/2006 Workshop de Técnica, Tango milonguero, milonga lisa y con traspiè y vals criollo -Viena - Austria, www.nicolastango.com

2003 gira por Pescara (Italia) y alrededores junto al trio Nosotros de tangos y boleros, cantando, bailando y efectuando clases de baile.

2003 Cecilia Moure y Raúl - Stage de Tango, Milonga y Vals - Assoc. Tango Passión de Gap - Francia.

2002 Cecilia Moure y Raúl - Stage de Tango y Milonga - Assoc. Latino Latina de Briançon - Francia

Com a cantant i ballarí ha recollit diversos èxits en els espectacles en què ha intervingut :"Rioba, Tango que fuiste y serás... "De tango... un poco", "Tango por Amor", "El regreso" (Con el tango en el alma) (al teatre Artenbrut de Barcelona i gira amb la Compañia Tango a Europa) i Chamuyando Tangos ,
Opera Tango “María de Buenos Aires” de Piazzolla y Ferrer, al Teatro Metropol de Tarragona.

Festa privada per als Comtes de Godó , així com també diverses actuacions en locals i centres nocturns de Catalunya i Europa.

Com a cantant, ha gravat tres discs compactes de forma independent a la ciutat de Barcelona de forma independent: RAUL MAMONE - TANGOS (1999) a l'Estudi JMR , TANGOS Y BOLEROS al costat del Trio NOSOTROS (2003) a l'Estudi EQ i RAUL MAMONE - PORTEÑO Y BAILARIN (2004) a l'Estudi EQ .

Raúl Mamone es perfila com una de les noves figures de la música rioplantense a Barcelona, aportant sang fresca i jove al món del tango a l'esmentada ciutat. Aquest artista argentí està aconseguint un lloc merescut en la nit barcelonina a base de constància i dedicació a la feina , i compta amb el suport del públic tanguero de la ciutat comtal on, des de ja, comença a ser reconegut i volgut.

Liz Betancourt
The Florida Tribune
( Spanish section)

Raúl Alejandro Mamone:
0034-93.491.33.37 -  0034-678.371.278
 tangosurbarcelona@yahoo.es
wwww.tangosurbarcelona.com
http://www.myspace.com/tangosurbarcelona